У Харкові судитимуть підприємця за крадіжку теплоенергії на 110 тисяч гривень

Фото: Фокус

У Харкові судитимуть підприємця, який самовільно переобладнав тепловий трубопровід і почав опалювати одноповерхову нежитлову будівлю, не сплачуючи за теплопостачання. За інформацією слідчих прокуратури, він вкрав тепла майже на 110 тисч гривень.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення пресс-служби прокуратури області

Як повідомляється, приватний підприємець з жовтня 2016 року до квітня 2018 року використовував обладнаний у підвалі трубопровід, який дозволяє споживати теплову енергію поза приладами обліку, для опалення нежитлової будівлі. При цьому він не подавав заявку на підключення його до системи опалення КП «Харківські теплові мережі» в опалювальні сезони 2016-2017, 2017-2018 років, у зв’язку з чим вважався абонентом, який не отримує теплопостачання.

Будівлю с самовільно переобладнаним трубопроводом підприємець здавав в оренду банку і сумлінно брав з орендаря плату за тепло. Загалом банк перерахував на користь зловмисника майже 110 тисяч гривень. До постачальника тепла, підприємства “Харківські теплові мережі”, гроші не дійшли.

Обвинувальний акт стосовно вказаного підприємця направлено до Червонозаводського районного суду. Судитимуть обвинуваченого за ч. 1 ст. 188-1 КК України (викрадення теплової енергії шляхом її самовільного використання).

Якщо провина підприємця буде доведена, йому загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Юридичну особу КП «Харківські теплові мережі» визнано потерпілою у даному кримінальному провадженні, вирішується питання щодо цивільного позову для відшкодування завданих збитків.

Як повідомляв Харків Times , СБУ затримала посадовця комунального підприємства “Харківські теплові мережі”, який вимагав 55 тисяч гривень з власника житла у багатоквартирному будинку за безперешкодне оформлення і видачу документів, необхідних для встановлення індивідуального опалення.